Alla inlägg den 4 januari 2009

Av Berit - 4 januari 2009 19:32

Ett nytt år har börjat och det har börjat riktigt kallt - 15 minusgrader visar tempen.

Vi firade nyårsafton tillsamans med våra nära och kära och har haft huset fullt. Min ide att leasa ut förrätt och dessert visade sig bli både roligt och intressant.

TessanDotra och min köksvane svärson hade fixa en Skaldjurstallrik som inte gick av för hackor. När jag fick den serverad så tänkte jag att hur ska jag orka något efter detta? 

Dom hade gjort en laxsnurra fylld med avokado/philadephiaoströra på kavring, en liten toast med hummer och citronmajonäs och ett tunnbröd fyllt med kräftstjärtar, riven lagrad kryddost och cremefraiche - så himla gott!

Efter att ha andats en stund tog vi oss an vår varmrätt - Gott kryddad ugnsstekt fläskfilé och oxfilé, tre goda såser och ett hemgjort potatismos kryddat med bla parmesanost, smör och äggula. Junior som älskar kött   "dog" i kökssoffan efter detta - paltkoma!

JessicaDotra paxade tidigt desserten, hon har en kockutbilning i botten och en förkärlek för slisk så det blev en frusen citrontårta med varm sås av passionsfrukt och jordgubbar - smaker som gifte sig totalt med varandra -

Rekommenderas!

När vi hämtat oss en aning så tog vi fram ett roligt spel, vi skrattade så vi kiknade emellanåt och den dessertost vi köpt glömdes alldeles bort då timmarma flög iväg mot 12-slaget och vi korkade upp champagnen och skålade.

Hundarna hade fått lite lugnande så dom låg under bordet vid våra fötter och höll koll på allt smällande och alla blixtar, ganska lugnt ändå.

Dom sov sedan tryggt med oss på de madrasser vi bäddat med på golvet i allrummet - alla rum var ju knökfulla....

När alla farit hem till sitt dagen efter och vi röjt efter kalasandet beställde vi hämtmat och kröp up i soffan och gjorde inget mer än möjligtvis rapade och zappade.

Jag har läst att i den anda som det nya året börjar så blir det också - isåfall blir det riktigt slappt för våran del......



Ovido - Quiz & Flashcards